Autoconcepts vd Ulf Coxner tog emot priset som Årest tillväxtföretag 2107 tillsammans med Marica Dintler, bolagsjurist och styrelseordföranden, Anna-Karin Bröms, facilitator och Sophie Hulgaard, bolagsjurist. Foto: Business Region Göteborg.

Autoconcept Årets tillväxtföretag

Kungsbackaföretaget Autokoncept har utsetts till Årets tillväxtföretag av Göteborg Business Region. Priset för Årets tillväxtföretag delades ut under Inspirationsdagen på Göteborg Business Region.

Hur känns det?

– Det känns naturligtvis jätteroligt. Det var ett annat Kungsbackaföretag som var nominerat också. Det ligger mycket hårt arbete bakom det här, säger Ulf Coxner, vd på Autoconcept Insurance.

– Vi startade 1999 men det är de senaste åren som gett resultat för både företag och personal.

Autoconcept Insurance erbjuder bland annat försäkrings- och garantilösningar för begagnade bilar. Under 2016 omsatte företaget 118 miljoner kronor och har en personalstyrka på cirka 35 personer.

– Vet inte exakt hur många anställda vi har för vi anställer hela tiden.

Varför vinner ni det här priset?

– Vi har lagt ett träget arbete i företaget. Vi har blivit årets Gasellföretag (Dagens Industris utmärkelse, reds anmärkning) för fjärde året i rad, och vi är ett tillväxtföretag som har nischat oss på att erbjuda försäkringar till biltillverkare, importörer, handlare och fordonsägare.

Autoconcept vill fortsätta att växa. Men de ska göra det organsikt enligt Ulf Coxner.

– Styrelsen har beslutat att vi inte ska växa mer än 30–50 procent per år för det klarar vi inte av organisatoriskt. Vi vill växa med våra egna pengar. Det är också viktigt att rekrytera rätt medarbetare och få in dem i företagskulturen och att de lär känna produkterna.

Marknaden som Autoconcept verkar på är i dagsläget stark.

– Den är stark tack vare högkonjunkturen, därför vill vi växa i goda tider. Att satsa nu och stå starka i sämre tider, säger Ulf Coxner. 

Karina Hansson

redaktion@kungsbackaposten.se

Juryns motivering

”Sedan starten 1999 har AutoConcept Insurance AB fokuserat på service, kompetens och snabbhet vilket byggt en unik framgångssaga. I kombination med kraftig tillväxtökning har verksamheten lyckats leverera imponerande resultat med inspirerande drivkraft. Vi ser verkligen fram emot att få följa med er på den här fantastiska tillväxtresan.”

Relaterade artiklar
Fler artiklar