Man från Kungsbacka åtalad för grov smuggling av dopningsklassade medel. Arkivfoto

Åtalas för att ha smugglat dopningsmedel

En 20-årig man från Kungsbacka åtalas vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för att ha köpt dopningsklassade medel på nätet.

Enligt åtalet är mannen misstänkt för att ha smugglat in drygt ett kilo testosteron- och drostanolanpulver (som är en anabol steroid) vilket motsvarar närmare 200 000 enheter dopningsmedel.

Mannen greps 22 september i år sedan tullen på Landvetter flygplats ett par dagar tidigare fattat misstankar om en försändelse adresserad till mannen. Efter att mannen hämtat upp försändelsen följde Tullverket efter mannen till en adress i Kungsbacka. I baksätet låg paketet oöppnat.

Dopningsmedlet hade köpts på internet och levererats som kurirförsändelse från Frankrike, men klisterlappar gjorde gällande att paketet ursprungligen kom från Kina. Mannen förnekar att han har beställt dopningsmedlet.

Under tiden han satt häktad kom ytterligare en försändelse till mannen.

Tullen genomförde husrannsakan på de två adresser som är kopplade till mannen och hittade dopningsmedel och kanyler där. I mannens telefon hittades flera konversationer med personer som verkade undra över olika eventuella leveranser. I förhör har mannen erkänt att han använder dopningsmedel för eget bruk men säger att han inte har beställt de aktuella försändelserna.

Mannen anhölls och häktades misstänkt för grov smuggling och för misstänkt dopningsbrott för de dopningsmedel och kanyler som hittas vid husrannsakningarna.

Han erkänner innehav av den mängd han uppger att han har hemma. Men nekar till att ha något med de aktuella försändelserna att göra.

När förhörsledaren frågar om samtalen och kontakterna han haft med andra personer så hävdar han att han inte minns vad de pratat om men att det inte skulle handla om att han skulle leverera dopningsmedel till dem.

Karina Hansson

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar