Andreas flaskpost kom fram – efter elva år

Andreas Norman, 15, var den som skickade flaskposten, som skapade mindre hysteri i Norge. Efter elva år har den kommit fram.

– Jättekul, vi pratar om det mycket just nu, säger han till Kungsbacka-Posten.

Tillsammans med mamma och pappa seglade då fyraårige Andreas Norman i Bohuslän på semestern 2007. De passade då på att slänga i en flaskpost från Fjällbacka och bad att få kontakt via SMS. Efter elva år hittades den häromdagen i norska Hvaler, ungefär tio mil norr om Fjällbacka.

Men familjen Norman har bytt telefonnummer på mobilen. Därför gick det inte att få tag på dem. Och flaskposten tycks ha engagerat många i vårt västra grannland. Kungsbacka-Posten har fått många mejl och nu är alltså avsändaren identifierad.

Andreas Norman är 15 år och har precis gått klart grundskolan på Kollaskolan och ska snart börja gymnasiet. Han tycker att fyndet av flaskposten är väldigt rolig.

– Jättekul, och vi pratar just nu mycket om det, och tittar på bilder. Mamma kommer ihåg att vi gjorde detta utifrån en berättelse från förskolans läsuppgift, säger Andreas Norman.

Han var endast fyra år när brevet skickades och minns inte mycket av det.

– Nej, inte speciellt, men nu när detta händer kommer det minnen och mamma och pappa berättar. Jag var ju så liten, så det är mest mamma och pappa som har fått berätta.

Seglar du fortfarande?

– Ja, så fort vi får chansen. Tyvärr så har vi ingen egen båt längre, men det kommer säkert. 

Kommer du ta vidare kontakt med de som hittat flaskposten?

– Ja, vi har med hjälp av pappas Facebook skrivit till dem i Norge, och hoppas de svarar, säger Andreas Norman.

Läs även: Avsändaren hittad – efter elva år

Tobias Sandblom

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

0300-68 18 61