”Var glad att du har det bra”

Att inte få vara med på sammanträden, att inte träffa sina partikamrater, andra politiker, inte barn och inte barnbarn! Inte litteraturcirkeln! Hur kunde detta hända?

Plötsligt blev dagarna hur långa som helst! Vad skall jag göra? Att vara politiker och arbeta med sociala frågor, just nu Vård och Omsorgsfrågor har varit och är mitt stora intresse och mitt liv, nu då? Hålla mig inne, bara ut, i skogen, i trädgården eller! Jag kunde inte hitta på något intressant på en hel vecka! Men sen: hur kan jag vara så otacksam-jag är frisk, har en frisk man och en hel familj både i Bromma och Kungsbacka, gamla kära vänner! En dotter som ringer varje dag och en son som handlar. Håller du dig inne, handlar du inte!

Äldsta väninnan som jag talar med varje dag! Grannar som erbjuder hjälp! Vad kan man mer begära med en sådan familj och vänner. Så jag har tänkt om! Var glad att du har det bra, nog finns det tid för samhällsengagemang längre fram. Nu är det varmt ute och snart kommer sommaren, det finns gott om HOPP. Så gör som jag se till möjligheterna och ta vara på denna tiden som en möjlighet att varva ner!

Maj-Britt Rane Andersson,

Vallda, 80 år och politiker

Skicka in din berättelse om hur corona ändrat din vardag.