Konstnären Anna Liljedal med ett flygande utställningsbord. Foto: Jonas Löfvendahl

Visar Kungsbackarötterna i konsthallen

Anna Liljedal visar sina Kungsbackarötter på den aktuella utställningen i Konsthallen. Här möts Atlantis och Hålabäck.

Anna Liljedal är en av konstnärerna som just nu ställer ut på Konsthallen på Fyren. Utställningen heter ”Objekt Plats Tillbaka” och pågår till 15 oktober.

– Jag hoppas att folk hittar hit för det är en spännande utställning. Just om man är nyfiken på Kungsbackakonstnärer som lämnat kommunen, se var de har tagit vägen, säger Anna Liljedal.

Hon bodde själv tio år i Hålabäck och Innerstaden och har sedan dess bott i Stockholm och numer på Styrsö. Nu ställer 33-åringen ut installationen ”Underströmmar (Atlantis)” där hon närmar sig havet och myten om Atlantis i text, tyg och teckning.

– Tyget har legat i havet i tre månader. Man känner det fysiska havet genom tyget. Sedan är det bearbetat och filtrerat genom mig. Havet är för mig både en fysisk plats och något för det omedvetna, säger Anna Liljedal.

Förutom Anna Liljedal ställer Simon Rydén samt Karin Kihlberg och Reuben Henry ut på den aktuella utställningen. Charlotta Hanno, utvecklare konst i Kungsbacka kommun, tycker utställningen är fascinerande och intressant.

– Vi ville visa Kungsbacka-konstnärer i förskingring. Det kanske kan inspirera unga människor som bor här i dag, inspirera till konstnärsbanan, säger Charlotta Hanno.

Jonas Löfvendahl

Fakta Objekt Plats Tillbaka

Utställningen pågår fram till 15 oktober på Kungsbacka konsthall, med verk av konstnärerna Anna Liljedal, Kihlberg & Henry och Simon Rydén. De har alla har sina rötter i Kungsbacka, men ingen av dem bor i kommunen idag.

Relaterade artiklar
Fler artiklar