Victor Wickelgren, ung entreprenör. Foto: Privat

Victor driver företag på håltimmar och fritid

Victor Wickelgren, ung entreprenör från Särö, som skippade UF-företaget på gymnasiet och i stället startade enskild firma på riktigt. Sedan en tid tillbaka säljer han herr-accessoarer på nätet och planerar redan att utöka verksamheten.

Ta det från början, hur kom du på detta?

– På gymnasiet har man ju möjlighet att starta UF-företag, för unga företagare. Jag tog lektionerna, men kände att det var lika bra att starta upp på riktigt. Så fort jag hade fyllt arton startade jag Mansion accessoaries, jag började mejla olika inköpskanaler och letade sidor där jag kunde marknadsföra mig. Nu säljer jag framför allt via olika hemsidor. Men jag går fortfarande i skolan, jag driver företaget på fritiden och på håltimmarna i skolan.

Vad säger klasskamraterna?

– Det tycker nog det är coolt och stöttar mig. Det är bra att ha någon att snacka med och bolla idéer, och diskutera feedback från min kundgrupp.

Din kundgrupp, vilka är det?

– Jag säljer ju bland annat armband, min kundgrupp är män i alla åldrar. En accessoar som ett armband kan ju lyfta en slips eller en klocka, och passa bra vid olika tillfällen. Men min kundgrupp – säg män mellan 10 och 70 år som vill ha en personlig touch och skapa en egen stil.

Vad har du för tips till andra unga som vill starta eget?

– Satsa på det du är bra på, hitta en idé och ge det hundra procent. Och utnyttja sociala medier för att hitta sätt att marknadsföra dig på.

Vad ska man akta sig för?

– Tänk igenom alla inköp och kolla igenom vad som sägs om du skriver under ett avtal, så att du inte går i fällan att du inte klarar av att sälja det som sagts. Man ska ha kapaciteten att klara av det man åtar sig.

Du håller redan på att utöka firman?

– Ja, jag håller på att ta fram en testkollektion på t-shirtar och har kontakter med några som skissar upp förslag på coola tryck.

Hur stor ska företaget bli?

– Nu har jag det ju som en hobby, men om jag lyckas så kör jag på detta hundra procent. Men min målsättning är att bli mäklare, det bestämde jag redan när jag var tolv och jag är väldigt målmedveten. Nu läser jag tredje året på Drottning Blanka, ekonomiprogrammet med inriktning mäklare. Men tanken med företaget är att om det går bra så ska det bli självgående.

Mats H Ljungqvist

Relaterade artiklar
Fler artiklar