Arvid Christensen, Lucas Gustavsson, Emelie Alatalo, Josefine Täck och Felix Skörvald är Agent Blå. Foto: Fredrik Andersson

Världen öppnar sig för Agent Blå

Agent Blå är ett ungt lovande band på väg ut i världen. Nästa steg blir att erövra USA.

– Det är vår dröm, säger gitarristen Felix Skörvald från Särö.

Agent Blå i sin nuvarande form bildades för ungefär två år sedan när fem unga talanger från Göteborgsområdet slog sig samman. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och allt fler får upp ögonen för gruppen. En singel första året följdes av en skiva i år, som fick titeln Agent Blue.

– Vi hade releasefest för den på Yaki Da på samma dag som min student, så jag åkte direkt dit efter studentfirandet och spelade. Det var kul, säger Felix Skörvald.

Förutom ett antal spelningar på svensk mark har Agent Blå också hunnit med bland annat Tjeckien och Norge. Och förra helgen var det Hamburg som gällde.

– Vi spelade på en teater, det var lite coolt. Men när vi skulle till spelningen hade det varit storm och så där, så det fanns inga taxibilar. Vi fick släpa alla grejer genom hela Hamburg, vi har hur mycket utrustning som helst och det var svintungt. Men vi kom fram, säger Felix Skörvald.

Skriver själva

Just nu håller inspelningen av en EP på att avslutas, när den släpps är inte helt klart än. Agent Blå skriver all musik själva, sångerskan Emelie Alatalo står för låttexterna och sångmelodierna, de andra gör resten.

– Vi improviserar fram musiken tillsammans. Nya EP:n blir lite mognare och med ett par lite lugnare låtar också, säger Felix Skörvald.

Broder Daniel-pop

Han beskriver deras musik som en blandning mellan indiepop, dödspop, Kent-pop och Broder Daniel-pop. Just den sistnämnda har Agent Blå blivit jämförda med mer än en gång.

– Men det är svårt att beskriva vår musik. Man kanske kan säga att det är pop helt enkelt.

USA nästa år

Närmast framöver väntar några spelningar tillsammans med Makthaverskan, en annan lovande ung grupp från Göteborg. Men det är också dags att på allvar ta steget ut i världen.

– Vi har länge sagt att vår stora dröm är att få göra en USA-turné och nu är det spikat att det blir en under 2018. Vi vet inte så mycket om den än, vart vi ska eller hur länge vi blir borta. Men det ska bli väldigt häftigt, säger Felix Skörvald.

Malin Heidenfors

0300-519 72

Agent Blå

Medlemmar:

Arvid Christensen, trummor

Lucas Gustavsson, gitarr

Emelie Alatalo, sång

Josefine Täck, bas/sång

Felix Skörvald, gitarr

Relaterade artiklar
Fler artiklar