Thereses digitala tipspromenader gör succé

Therese Svensson från Kungsbacka gjorde digitala tipspromenader till nära och kära. De blev offentliga och har hyllats i lokala Facebookgrupper. Nu gör hon fler.

Therese Svensson kom i kontakt med appen Xnote genom sin chef. Genom den kan man gömma ett meddelande till någon via en karta, som personen bara kan öppna om de befinner sig på rätt plats. I höstas ville Therese göra något roligt för barnen och skapade en hel rad gömda meddelanden, som blev till en tipspromenad.

Då fick hon idén att göra detsamma för alla hon inte skulle få träffa under julen.

– Under hösten förstod jag att jag inte skulle kunna fira jul med nära och kära som tidigare år, så då ville jag glädja dem med en tipspromenad. Jag hittade frågor om julen på nätet, jag kom upp i 17 frågor, sedan lade jag ut dem.

Gjorde tipspromenaden offentlig

Therese lade ut frågorna på flera olika ställen, i närheten av där hennes familj och vänner bor. Hon skickade sedan iväg länkar och var och en av mottagarna kunde då med hjälp av sina mobiltelefoner gå runt och klicka upp hennes meddelanden. Appen fungerar så att du ser ett kryss på en karta. Först när du tagit dig till krysset och klickat på det får du veta var nästa kryss finns.

– Jag gjorde några stycken och sedan kom jag på att det här kan ju glädja fler. Jag har själv tagit många promenader nu och sett hur många det är som är ute och rör på sig. Så jag gjorde en tipspromenad och lade ut som offentlig. Så att alla som träffas ute kan ha något att göra.

Det är samma 17 frågor, och de går att hitta på flera platser. Länken till tipspromenaden postade hon i flera lokala Facebookgrupper, och responsen blev nästan överväldigande.

Nu gör Therese en till tipspromenad

Therese blev överröst med tacksamhet och glada kommentarer. Någon skrev att det var första gången de fått med sig hela familjen ut, med tonåringar och allt.

– Det är jätteroligt. Det blev betydligt större respons är jag trott.

Nu jobbar Therese för att få ihop en till tipspromenad med nya frågor. Den här gången ska den handla om kroppen. Frågorna är blandade och kommer att passa hela familjen.

– Det tar ju lite tid att göra detta, men jag hoppas att den är klar till helgen. Delad glädje är dubbel glädje, säger Therese Svensson.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungsbackaposten.se