Stegmar är inne i ett stim

Han gör succé på Lisebergsteatern. Och är aktuell i två uppskattade tv-serier. Fredags-myset hos familjen Stegmar har fått bli söndagsmys.

När Kungsbacka-Posten når Robin Stegmar för en intervju flåsas det lite lätt i andra änden luren.

Han är på gymmet för att bygga upp kroppen.

– Det är en deal jag hade med regissören. Jag ska dansa och visa upp mig, därför ska kroppen vara i trim, berättar Robin Stegmar.

Nästan tillbaka på Ica

Åren har gått sedan han gjorde Ica-reklamen. Han var med från början och spelade in ett antal filmer mellan 2001 och 2003.

– Faktum är att jag var på väg tillbaka till Ica-reklamen för ett tag sedan. Det var väldigt nära, men jag kunde bara göra ett visst antal filmer och kände väl inte hundra för det. De ville göra fler filmer, det ville inte jag. Det gamla gänget är borta nu. Den nya Ica-reklamen är väldigt rolig att se.

För tillfället står Robin Stegmar framför kameran i andra säsongen av Springfloden som ska gå på SVT.

– Den har jag spelat in sedan augusti. Sista inspelningsdag är 27 november. Det blir tio entimmesavsnitt. Jag är med i fem av dem, säger han.

Spelar präst

Inspelningen sker i Göteborg och i Stockholm. Robin spelar en präst, men vill inte gå in på rollen mer än så. Dels på grund av sekretess, men även för att inte spoila för läsarna.

Stegmar har precis avslutat filminspelningen av Morden i Sandhamn, vilket påbörjades för ett år sedan. Avsnitten släpps i jul på Cmore och sedan längre fram på TV4.

– Tror det kommer till våren på Fyran. Springfloden går på SVT, men är även väldigt stor i Tyskland.

Mitt upp i allt detta spelar han på Lisebergsteatern – ”Minns du mig?” Sammanlagt 42 föreställningar fram till slutet i december.

– Många förväntar sig att det är en klassisk komedi i och med att Annika Andersson och Thomas Petersson är med, men det är ingen spring-i-dörrar-fars. Det är mer en romantisk komedi. Föreställningen är skriven av en amerikan som gjort mycket sitcom. Det är lite mer nertonat och många vardagliga situationer.

Inget fredagsmys

Pjäsen har blivit en stor succé. Ensemblen har fått slita med extraföreställningar i form av matinéer. Det innebär att ridån går upp både klockan 16 och 19.30 på vissa fredagar.

– Vi har inget fredagsmys som många andra barnfamiljer har. Jag åker till Lisebergsteatern och min hustru, Mia, som är musiker åker iväg på gig. Sen har vi barnvakt. Men vi tar igen det med mys på söndagar och måndagar, säger Robin Stegmar.

När tidningen är på besök är familjen Stegmars hus fyllt med barn som leker, både inomhus och utomhus, på studsmattan.

Du gör många olika saker just nu, vad är roligast?

– Just nu är det väldigt roligt att filma. Jag får göra många skojiga och spännande saker. Bland annat ska jag i en roll upp på ett tak med sele och annat på mig. Teatern är min bas.

Varför får du göra så mycket tv just nu?

– Jag är nog inne i ett stim för tillfället. Det blir så när man gör ett jobb, så leder det till ett annat. Jag har rätt mycket att göra nu. Fick nyss ett kontrakt på en ny pjäs som jag ska göra. Jag ångrar inte att jag sa upp mig på Göteborgs stadsteater och började frilansa.

Är det viktigt att ligga i framkant med jobb?

– Både och. Det är viktigt att pengarna kommer in och att man får lön. Men ibland kan det strula till det. Film och tv-jobb kommer med kort varsel och nyss fick jag säga nej till en förfrågan från min agent angående en huvudroll för en inspelning på Gotland eftersom jag var kontrakterad för teatern, säger Robin Stegmar.

Du är all-sidig, bara Norén som fattas?

– Ja. Fast jag har gjort sådant också på stadsteatern i Göteborg. Konstiga roller där jag knappt själv fattade vad det handlade om eftersom det var så konstnärligt. Men jag är glad att få göra sånt också, säger Stegmar.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar