Östen tar med resten till teatern i år också

Varje år stämmer de av för att se om det fortfarande är roligt. Och det är det. Därför kommer Östen med Resten till Kungsbacka teater ännu en gång.

Det är tredje besöket på Kungsbacka teater för Östen med Resten.

– Jag älskar verkligen den teatern, den är jättefin, säger Östen Eriksson.

Föreställningen heter Privat och den är privat på flera plan. Bland annat kommer gruppen att driva med den nya GDPR-lagen, som är viktig samtidigt som allt läggs ut på nätet.

– Sedan kommer föreställningen även att handla om våra privata delar, som jag råkade säga i en annan intervju. Men du förstår vad jag menar.

Är du själv aktiv i sociala medier?

– Ja, jag har först en offentlig Facebooksida och nu har jag en privat. Där lägger jag bara till personer vars ansikten jag känner igen. Sedan får jag alltid dåligt samvete för att det troligen är någon jag känner, men vars nuna jag inte känner igen. Dessutom är jag noga med att inte berätta när jag åker på semester så att tjuvarna får fritt fram, säger Östen Eriksson.

I Kungsbacka, hur mycket är musik och hur mycket är snack?

– Det är musik som gäller. Vi ska också få chans att göra våra egna grejer. Alla i bandet har en egen oas och alla ska få möjlighet att göra det. Det blir individanpassat och vi driver en del med varandra. Sedan har vi gjort en parodi på ”De sista ljuva åren”. Det är en låt där man totalt missat chansen till varenda rim. Vi har gjort låten så att det rimmar där det ska.

Ni driver med varandra, är det därför ni orkat hålla ihop i 30 år?

– Vi började i mitten av 80-talet och hade andra yrken samtidigt. I början spelade vi utan gage för att det var lusten som skulle driva oss. Sedan växte det sig större allt snabbare. Vi har ett möte varje år för att kolla av så att alla fortfarande tycker det är kul. Det privata livet är viktigast, men vi gör det mesta ihop med gänget, åker till och med på semester tillsammans, säger Östen Eriksson.

Ni började om på 90-talet. Hur då?

– Vi hade spelat på stora spelplatser som stadsfestivaler och liknande. Och då sa vi att vi skulle köra på mindre ställen som bygdegårdar och liknande. Medhörning tog vi bort, om vi inte hörde varandra fick vi spela lägre. Inga trummor tilläts heller. Men det har vi med nu. Jag har spelat in ljudet från min trecylindriga traktor, det låter väldigt bra, så har vi lagt in musik till det.

Östen med Resten kommer till Kungsbacka teater den 9 november.

Tobias Sandblom