I morgon avgörs Mimmis fortsatta Idolresa

Dryga 30 ska bli 20 när Idolresan för de återstående deltagarna i tävlingen nu går in i slutfasen inför nästa veckas direktsända kvalvecka i TV4. Kungsbackatjejen Mimmi Åberg är en av guldmedaljfinalisterna som slåss om en av de åtråvärda platserna.

16-åriga Mimmi Åberg från Anneberg sjöng sig rakt in i hjärtat på Anders Bagge när hon klev in för audition i Idol.

– Nu har jag hittat min favorit. Vilken röst! Får hon bara rätt lotsning, lite styling och en bra coach och så vidare, kommer hon att kunna gå hur långt som helst. Fan, vilken talang, sa Bagge efter att Mimmi gjort sitt framträdande inför juryn med ”Addicted to you” av Avicii, samt ytterligare en tolkning av låten ”Feeling good”.

Under gruppmomentet i slutaudition, som sändes i förra veckan och även kan ses i TV4Play, fick Mimmi dock problem.

– Jag hade öroninflammation, vilket gjorde att jag dels inte hörde riktigt vilken tonart jag själv sjöng i, dels om den matchade de andras. Det var överhuvudtaget rätt kaosartat då det var många viljor och snabba ändringar i gruppen, som tyvärr inte riktigt kom överens, säger Mimmi Åberg över telefon från Lysekil där hon just nu pluggar marinbiologi på gymnasiet.

Hon tog sig trots det vidare även till solosångsmomentet som fortsätter i tv-rutan i kväll.

– Jag kommer att sjunga en låt av Sabina Ddumba, berättar Mimmi, som dock förstås inte i förväg kan avslöja hur framträdandet gick eller om hon kvalat in bland de 20 som nu slåss om att få medverka i höstens direktsända tv-finaler.

Beskedet till Mimmi kommer att ges i morgondagens program, men oavsett vad beslutet blir, tänker hon fortsätta att satsa på musiken.

– Absolut, jag har alltid sjungit och gick Varlaskolans musikprofil i grundskolan och hade även en fantastisk pianolärare på instrumentskolan Svängrummet som peppade mig, berättar Mimmi Åberg.

Om sina erfarenheter av Idolresan så här långt säger Mimmi att den varit överväldigande positiv.

– Alla runt omkring, både personal och deltagare har varit fantastiska. Alla har stöttat både när det gått bra och dåligt. Själv hade jag ju i princip ont i öronen hela tiden under inspelningen av slutaudition, vilket förstås var jättejobbigt. Men alla har verkligen visat förståelse och hejat på.

– Det har varit en enorm sammanhållning bland alla deltagare redan från start, vilket gjort att man inte bara hoppats på att ta sig vidare själv, utan även känt väldigt mycket med de andra och önskat dem samma sak.

Camilla Moestedt