”Det är mötet med människor som är roligast”

Efter 15 år som butikschef på CC Clothing Company i innerstaden har Charlotte Lindholm fria händer på jobbet. Hon bestämmer över såväl sortiment som atmosfär.

– Jag vill att kunder och personal ska trivas lika bra som jag gör, säger hon.

Charlotte Lindholm började på CC Clothing Company för 18 år sedan och trivdes direkt. Hon gick handelsprogrammet på gymnasiet och blev tilldelad klädbutiken i innerstaden som praktikplats. Uppenbarligen gjorde hon bra ifrån sig för hon fick erbjudande om att jobba extra. Efter studenten fick hon en heltidstjänst i en matbutik, men valde ändå att hoppa in i klädbutiken så ofta hon hade möjlighet.

– Det är mötet med människor som är roligast med det här jobbet, så egentligen spelar det inte så stor roll vad jag säljer. Men det klart att jag är mer intresserad av mode än av mjölkpaket, säger hon. Snart blev jobbet på CC Clothing Company hennes och sedan 15 år är hon butikschef. Det innebär bland annat att hon då och då reser iväg på inköpsresor med andra butikschefer inom kedjan.

– Vi åker utomlands och tittar på olika produkter och trender. Jag var faktiskt med på ett par resor även under föräldraledigheten, säger Charlotte Lindholm.

Hon har bara jobbat en dryg månad efter det senaste uppehållet på 1,5 år. En glad och välklädd kvinna kommer plötsligt in i butiken och gratulerar Charlotte till barnet.

– Jag har varit förbi några gånger och letat efter dig för att få säga grattis, jag har inte sett dig sedan du var gravid, säger hon.

Hon är en återkommande kund som berömmer personalen för att alltid vara positiv och serviceinriktad.

Charlotte Lindholm säger själv att de söta kunderna är det bästa med jobbet. Hon tycker om att hjälpa människor att göra bra inköp, men vill inte pracka på dem mer än vad de har tänkt sig.

– Vi jobbar inte med merförsäljning på det sättet. Det kanske är dumt, vi kanske hade kunnat tjäna mer pengar, men jag tror faktiskt att det lönar sig i längden att vara uppriktig och inte försöka övertyga folk att köpa mer, säger Charlotte Lindholm.

Istället är hon mån om att stämningen ska vara bra i butiken. Hon vill att hennes kollegor ska trivas lika bra som hon själv alltid har gjort. Kim Henriksen är den som arbetat längst med Charlotte Lindholm och de har blivit nära vänner som har kontakt även på fritiden.

– Det är konstigt att vi har så mycket att prata om även när vi är lediga, men man blir väldigt nära varandra på den här arbetsplatsen, säger Kim Henriksen.

– Vi hade nog haft lika roligt om vi hade plockat skräp ihop, säger Charlotte Lindholm.

Men idag hjälper de istället kunder att hitta de perfekt sittande jeansen och den kavaj som passar bäst till.

Mia Sandblom

Fakta

Namn: Charlotte Lindholm

Ålder: 35

Bor: Åsa

Familj: Sambo och två döttrar

Yrke: Butikschef på CC Clothing Company

Intressen: Träffa vänner

Relaterade artiklar
Fler artiklar