Linda Regestam, här med sonen Folke, tillsammans med Sara Eklind och Caroline Eliasson är projektledare när Pingstkyrkan håller julkonsert i Badhusparken på lördag.

De sjunger in julen i Badhusparken

Lördagen den 9 december flyttar Pingstkyrkan ut både sångkör och musiker till Badhusparken, för att skapa en stunds julmys med både eldkorgar och värmande fika, mitt i Kungsbacka.

– Vi vill ge nåt tillbaka och påminna om julens budskap, säger initiativtagarna.

Idén till evenemanget fick de redan i somras, när Pingstkyrkan var en av arrangörerna bakom Barnkalaset i Badhusparken. Evenemanget var en succé, och lockade barnfamiljer från hela Kungsbacka. Redan där föddes tankarna om att göra något mera, berättar Linda Regestam, som nu driver julkonsert-projektet tillsammans med Sara Eklind och Caroline Eliasson.

– Barnkalaset var jättekul och väldigt uppskattat och jag gillar att sjunga. Vi har haft julkonserter i kyrkan i flera år och det har dragit mycket folk. Så då snackade jag med Sara och Carro om att göra nåt till julen, och sen var bollen i rullning, säger hon.

Alla tre har sin hemvist i Pingstkyrkan, men de betonar att julsångerna på lördag handlar om en stunds julgemenskap.

– Vi vill bara att alla Kungsbackabor ska få nåt härligt att lyssna på, ett enkelt sätt att ta julens budskap ut till människorna, säger Caroline Eliasson.

Kungsbacka kommun har gjort tummen upp och alla tillstånd är klara. Nästa lördag drar Pingstkyrkans kör och musiker in i Badhusparken för att underhålla och skapa julstämning. Den som tänker sig en stunds brittisk Christmas Carols-underhållning hamnar ganska nära, försäkrar de tre initiativtagarna.

– Vi sjunger alla de klassiska julsångerna, till exempel Oh Helga Natt, Julen är här och Nu tändas tusen juleljus, och vi kommer att ha allsång på några sånger, och en barngrupp som också är med och sjunger, berättar Caroline Eliasson.

Runt om i Badhusparken räknar arrangörerna med ett 40-tal volontärer från Pingstkyrkan, som arbetar med allt från att pynta och skapa julstämning, till att ordna fika och värma choklad.

– Vi bjuder på allt. Barnkalaset i somras var så roligt, och detta är ett sätt att få staden att komma samman, skapa gemenskap och glömma julstressen för en stund. Vi kör två konserter ganska tajt, så det ska gå att bara stanna upp en stund, lyssna på en sång och fika lite innan man går vidare, säger Sara Eklind.

December i Kungsbacka kan vara nog så bistert, men de tre vännerna bakom arrangemanget försäkrar att de ”beställt bra väder”.

– Men vi kommer att sätta ut eldkorgar så att de som fryser kan värma sig en stund. Och vi har en brandansvarig på plats för att övervaka dem, försäkrar Caroline Eliasson med ett leende.

Pingstkyrkans Julkonserter börjar klockan 16 och 18 på lördag den 9 december.

Mats H Ljungqvist

Relaterade artiklar
Fler artiklar