Största spelningen hittills

Coverbandet The Busy Road från Onsala har sin största spelning inbokad hittills. I augusti spelar de inför 20 000 personer från hela världen på ett internationellt scoutläger i Skåne.

– Vi har inte riktigt fattat att vi ska spela för så många människor. Det är väldigt stort. Jättekul att de vill ha oss, säger Tim Damerau, sångare, gitarrist och grundare av bandet The Busy Road, som minns när han själv var på internationella scoutlägret för 16 år sedan med Onsala sjöscouter.

Till International Jamboree på Rinkebyfältet i Skåne kommer 20 000 scouter i augusti. The Busy Road fick speljobbet via kontakter.

Över 300 spelningar

– De sökte ett liveband som kan underhålla och vi har spelat mycket i Skåne, säger Tim.

The Busy Road består förutom av Tim, gitarr och sång, av Sandra Rönnberg, piano och sång, Oscar Jonsson, sång och elbas och Jacob Linde på trummor. Alla har hållit på med musik i många år.

Bandet har gjort över 300 spelningar sedan starten 2015 och har runt 250 gamla och nya låtar på sin repertoar. De har stått både på större och mindre scener.

Kundens behov

– Vi har spelat på ställen som Sinus bar i Borgholm, Harrys i Jönköping, Hamnkrogen i Gottskär, Landskrona-karnevalen, på bröllop, fester och pubar, säger Oscar.

Spelningarna skräddarsys efter kundens behov och önskningar, och bandet kan bokas som fullband eller som duo.

– Vi lägger stor vikt på publiken och att alla ska känna sig delaktiga under kvällen. Vi kollar lite vad det är för slags människor och går på publikkänsla. Man måste vara professionell till den man framför jobbet till.

Vi har en lång lista med låtar och vi blandar gammalt och nytt. Då är det bra att ha låtar från 50-talet till idag, säger Sandra.

Kungen kommer

Spelningen på internationella scoutlägret är bandets största hittills och de spelar två dagar, den 6 och den 9 augusti.

– Det ska bli så roligt. Vi tar det som en festivalspelning. Vi ska ha en modern set-list, de som är där är mellan 15 och 35 år. Jag hoppas att spelningen ger mer jobb och att kungen kommer, säger Tim.

Charlotte Gad

0300-51974 redaktion@kungsbackaposten.se