Vi sitter i fullmäktige för att diskutera

Replik till Jan-E Kungsbacka posten 2018-12-04.

Du ifrågasätter varför vi politiker använder kostsamma sammanträden för att föra debatter som till exempel tillstånd för penninginsamling.

Jan-E, det är vad vi folkvalda är till för. Vi skall i kommunfullmäktige föra invånarnas talan. När det gäller detta ärende så vet jag inte vilken verklighet du själv lever i men det finns tiggare utanför nästan varje affär och det är besvärande för de flesta. Många passar på att handla senare på kvällen då tiggarna har gått.

Det efterlyses affärer dit man kan gå i fred. Många har erbjudit tiggare arbete men oftast säger dom nej tack och vill bara ha pengar. Kläder skänks till dom men kläderna hittas senare vid närmaste returstation.

Denna debatt gäller även att skydda utsatta människor som ofta utnyttjas av ligor. Därför är detta ett stort problem. Sluta istället att ge tiggare pengar så kommer dom inte hit. Bra för dom, bra för oss och inte minst bra för deras barn som får växa upp med sina föräldrar.

Då har vi heller inga problem med att skaffa härbärgen till dom. Vi skapar ju våra egna bekymmer. Det är deras hemländer som skall ta ansvar och det är det Sverige jobbar för.

Det du nämner om SD-väljare och opinionsundersökningar. Du kan hänvisa till hur många undersökningar du vill om våra väljare men det är i alla fall inte Sverigedemokraternas politik som sett till att Sverige snart tar jumbo platsen i varenda undersökning om samhällsklimat i alla kategorier.

På din fråga om även andra insamlingar bör tillståndsbeläggas så svarar vi ja. Som jag sa i min tidigare artikel så är det tryggt att veta att pengarna går till rätt ändamål och tyvärr så har samhällsutvecklingen gjort att detta blivit nödvändigt. Var tycker du annars vi skall dra gränsen?

Sist vill jag bara säga att jag är av den sorten som skriver utan några krusiduller, så kom inte med PK- pinnen och rätta mig. När jag nämner äldre dam med rullator i min förra artikel så hoppas jag att du är klok nog att förstå att jag inte drar alla över en och samma kam.

Vi har cirka en kvarts miljon fattigpensionärer i Sverige. Hur skulle det se ut Jan-E om alla satte sig utanför Ica eller Hemköp med var sin mugg?

Susanne Andersson

Ledamot kommunfullmäktige SD kungsbacka