Inte självklart att alla gillar kustpromenaden, anser insändarskribenten. Foto: Tobias Sandblom

Vem gillar Kustpromenaden i Åsa?

I artiklar som handlar om den så kallade ”kustpromenaden” i Åsa kan man läsa att många är positivt inställda till det hela. Hur vet man det? Lika många är säkert negativt inställda. Men det är det inte heller någon som vet, därför att ingen har ställt frågan. Hur kan det komma sig att i ett demokratiskt samhälle är det några få som kan bestämma att vi ska göra åverkan på naturen, låta det naturliga bli tillrättalagt och förfula kustlinjen? Några frågor till er glada pensionärer som så ivrigt tagit på er denna uppgift:

Varför har ni inte tillfrågat Åsaborna innan ni startade detta projekt? Är det vettigt att EU-pengar ska gå till projekt liknande detta i Sverige och i övriga EU länder? Det borde finnas viktiga områden att använda pengarna till istället. I reportage i tidningar har man kunnat läsa att ni undersökt samtliga områden där ni tänker placera promenaden, varför har ni då inte kontaktad samtliga markägare? Vem ansvarar för underhåll? Vem bär ansvaret när någon halkar och skadar sig? 

Tyck till: Vad tycker du om Kustpromenaden?

Det finns redan en promenadstig i Åsa som är anpassad för barnvagnar, människor med funktionsnedsättning med mera, Näsbokroks Naturreservat som sköts av kommunen.

Så snälla ni, sluta upp och förstör mer av vackra Åsa! Tack alla som hittills gjort sin röst hörd, familjen Hertz med flera. 

En Åsabo som uppskattar naturen som den är                  

Relaterade artiklar
Fler artiklar