Varför rids det på Fjärås Bräcka?

Läste nyss dagens insida angående hästar, bland annat där en undran är varför så ofta onda ögat utdelas människor som gör rätt, visar hänsyn, följer lagar och förordningar.

Om du vågar, ta en promenad på Fjärås bräcka naturreservat en dag eller gärna eftermiddag. Där är det förbjudet att ens cykla på den känsliga marken. Man hänvisas både via stora skyltar och plakat som även finns på internet hur man ska föra sig för att värna om naturen, var gränserna går osv.

Jag besöker ofta detta naturreservat både till fots och ibland cykel. Har vid flera tillfällen vänligt uppmanat och informerat ryttare att det är förbjudet att rida i markerna som de gör frekvent. Jag blir bespottad och utskälld gång efter annan. Jag är vuxen och kan ta det, men senast hade jag med mig min 8-åriga son på löprundan genom naturreservatet. När jag denna gång informerade om att hon inte fick rida i markerna utan fick hålla sig till vägen så skrek hon åt mig att jag var en jävla hora!

Min 8-åriga son har aldrig hört någon vare sig  vuxen eller barn säga så och blev fullkomligt förskräckt och så skärrad att det tog flera timmar och långa samtal att släppa incidenten och gå vidare med detta bakom sig. Allt dessutom för att hon gjorde fel.

På vissa stigar straxt utanför parkeringen till exempel vid naturum så är stigen så söndertrampad av hästar att det är svårt att springa där utan att vricka fötterna.

Jag tänker inte blunda för problemet, men nästa gång åker jag väl på stryk.

Tack för ordet.

Cajza