Varför finns ingen nattpendel på vardagar?

Hur kan det vara möjligt år 2018 att Kungsbacka, som 26:e största kommun i landet med över 80000 invånare som bara blir fler och fler, inte ger kommuninvånarna möjlighet att ta sig hem med pendeln efter kl 00.15 på vardagar från Göteborg?

Det finns massor av dom som arbetar i Göteborg, inom hotell, restaurang och uniformsyrken. Vissa har möjlighet att sova över på sitt arbete, andra får sitta på Centralstationen och ta första morgontåget 04.45. Det är lång tid att vänta. Tänker speciellt på alla unga flickor. Det är ingen bra miljö för dom där. Måste det hända något innan det ordnas med senare tåg eller buss? De som går av sina arbetspass runt midnatt skulle behöva ett tåg kl 01.00, för det tar tid att ta sig från arbetsplatsen. Vill man åka in för att se hockey, teater eller bio och ta en bit mat efteråt hinner man inte med sista pendeln hem. Folk lever annorlunda idag mot när pendeln startade 1992. Idag går gemene man även ut på vardagar, då arbetstider och öppettider är helt annorlunda jämför med förr.

Så ni som sitter i den ställning i kommunen och kan påverka detta bör så fort som möjligt agera för detta nu. Det är många som tänker som jag, det är ett hett diskussionsämne. Många med mig är irriterade då politikerna slår sig för bröstet och vill påskina att Kungsbacka är det bästa man kan bo i och att flytta till. Om nu flera stationer ska byggas, så se över tidtabellerna så folk kommer hem till sin stad igen och slipper sitta på Centralstationen i fyra timmar! 

Ordnas detta blir Kungsbacka säkert den attraktiva staden som vi alla vill ha.   

Tyck till: Dags att bygga ut pendeltrafiken nattetid?