Vad vill Larry Söder (KD)?

I en arg och upphetsad ton säger Kristdemokraterna Larry Söder och Hampus Hagman ”…blankt nej till den omoraliska fastighetsskatten”. Jag ska inte döma, men nog är det väl omoraliskt att skrämma läsarna genom att fara med osanningar. Det finns inga planer på att återinföra den fastighetsskatt som Alliansen avskaffat och det vet Larry Söder.

Ingen alliansregering har sänkt skatterna lika mycket som Centerpartiet nu bidragit till, genom budgetsamarbetet mellan Januaripartierna. För 2021 handlar det om skattesänkningar för sju miljoner låg- och medelinkomsttagare med 13,5 miljarder, som fram till 2023 växer till en permanent sänkning på 17 miljarder. Vi sänker arbetsgivaravgifterna för unga mellan 18 och 23 år, så att de lättare kan komma in på arbetsmarknaden. Dessa skatter på arbete vill KD att fortsatt ska vara höga!

På bostadsområdet har vi redan avskaffat räntan på uppskovsbeloppet för den som skjuter upp sin reavinstskatt vid försäljning. Vi reformerar i tre steg hyressättningen så att fler bostäder byggs och rörligheten ökar. Vi höjer taket för RUT-avdraget till 75 000 kronor per år och utökar det med fler tjänster.

Med detta sagt ska man inte underskatta skatter som styrmedel, ett sätt att fördela och finansiera en välfärd som går på knäna. Det finns en överenskommelse mellan S, Mp, C och L om att under mandatperioden genomföra en skattereform, där skatter sänks ytterligare på jobb och företagande, bidra till att klimatmålen nås, stärka Sveriges konkurrenskraft, sänka marginalskatten, utjämna ekonomiska klyftor och bidra till att förbättra bostadsmarknadens funktionssätt.

Är det detta som Larrys Söder har något emot, eller vad vill han säga? Något besked om vad KD vill åstadkomma med sin skattepolitik får vi vänta på. Istället avfyras salvor som dessa i blindo. Bättre kan du Larry!

Ola Johansson, Särö Bostadspolitisk talesperson (C)