Tillbaka till ritbordet, KDFF

Idag läser vi om KDFF som känner sig undanträngda av kommunen för att man inte får en arena värd Allsvenskan. Låt oss titta lite på det kommunen säger. Man påpekar vid flera tillfällen något som kan liknas vid en dåligt skött förening. Man har stora skulder. Kan inte betala löner till spelare och man har haft en stor omsättning på spelare och ledare. Är det tillräckligt för att motivera ett negativt svar på arenafrågan?

Ja jag tycker nog det.

KDFF har inte visat sig vara professionella tillräckligt för att kommunen skall göra en satsning på dem som elitlag. Min fråga är vart finns företagen i Kungsbacka? Är det som många påstår en PR-fråga så borde väl de starka Kungsbacka företagen likt Serneke och Bravida gjort i Göteborg, bygga en arena för klubben?

Att det skall belasta skattebetalarna borde inte ens komma på tanken.

Det finns viktigare saker att lägga skattepengar på än en förening som inte visat att man har muskler tillräckligt för att spela i eliten. På planen har man det. Men organisationsmässigt är föreningen inte ens på div 5 nivå. Spelare och ledare får stå vid insläpp, rodda med planen och annat som det borde finnas en organisation för. Man är långt från där man skall vara som klubb för att ens kunna yppa sig om att kommunen skall lägga budget på en ny arena. I min värld som är från norra delarna i landet och där jag varit med om samma resa vid ett par tillfällen så bygger man organisationen innan laget presterar. Man har enligt diverse personer från KDFF hela tiden haft en elitsatsning i tanken och man tycker kommunen borde varit förberedda. Men man har inte förberett sig själva. Eget ansvar lyser med sin frånvaro och måhända man bytt ut de flesta i organisationen men det är en klubb som inte kommer överleva Allsvenskan. Inte ens om man hade ett Bravida arena på bakgården. Väx upp och kom in i matchen skulle man kunna säga. Det är i egna leden man skapar en elitförening. Inte via gnäll på kommunen. Utan via hårt arbete och ett strategiskt sådant.

Så tillbaks till ritbordet nu KDFF:

Se vad era sponsorer har för kapacitet.

Bygg eran organisation. Inte för i år utan för framtiden.

Kom sen tillbaks med nya muskler och sätt krav på kommunen.

Men när ni inte kan leva upp till de krav som ställs på en förening på elitnivå så kanske det är bättre att hålla låg profil.

KDFFs tjejer och ledare gör ett toppenjobb.

Men hybrisen har drabbat föreningen hårt och man behöver andas.

Norrlandsfönstret