Halvtidspaus med hamburgare och bandysnack. Foto: Charlotte Gad

Tänk om och rädda Sjöaremossen

Det känns mycket tråkigt att se att förhandlingarna om hur Kungsbacka och Varbergs kommuner skall hantera en viktig gemensam angelägenhet i form av Sjöaremossens framtid verkar ha kraschat. Kungsbackamoderaternas  talesperson och främste företrädare när det gäller idrotts- och fritidsfrågor Peter Söderberg, verkar stå väldigt långt från det som borde vara ett av huvuduppdragen, att stötta kommunens föreningar och  samtidigt ge kommunens ungdomar stöd och bredd i fritidsutbudet.

Sjöaremossens isbana ligger vackert i naturen nästan precis på gränsen mellan våra två kommuner. Här har många barn lärt sig åka skridskor och här har många ungdomar i våra båda kommuner fått möjlighet att utveckla ett fint idrottsintresse.

Varberg har haft själva bandyrinken, men det främsta elitlaget i bandy har haft sin utgång från Kungsbacka.  Under många år har vi gemensamt mellan kommunerna och med mycket starkt engagemang från viktigt idrottsföreningar, Frillesås BK och Sunvära SK, byggt upp denna fina anläggning.

En förutsättning för de investeringar som gjorts är att vi haft en överenskommelse om gemensam finansiering. Ett fint samarbete mellan två kommuner där en verksamhet fått utvecklas gemensamt på landsbygden håller nu tack vara detta, enligt vår uppfattning, mycket olyckliga utspel från Kungsbackamoderaterna, på att raseras.

Vi vill på detta sätt uppmana Moderaterna i Kungsbacka att ta sitt förnuft tillfånga. Återgå till förhandlingarna om gemensam finansiering så att klubbarnas verksamhet och många människors möjlighet till en aktiv fritid kan fortsätta in i framtiden.

Eva Borg

oppositionsråd (S) Kungsbacka

Jana Nilsson

oppositionsråd (S) Varberg

Relaterade artiklar
Fler artiklar