Skrota arenaplanerna – satsa på välfärden

Så var det igång igen, det eviga tjatet om en ny arena. Plötsligt tappar både politiker och invånare alldeles koncepterna i orimliga och helt orealistiska förväntningar.

Arenan, med plats för fem tusen? sittplatser, ska ligga än här, än där. Inlag eller Hede, eller varför inte Onsala nämns alla som fullt tänkbara placeringar för en idrottshall som i bästa fall kommer att stå en tredjedels full nån gång när handbollslaget Aranäs spelar ännu en kvalmatch om ned- eller uppflyttning ur någon tabell.

Prislappen (hur många hundra miljoner skattepengar talar vi egentligen om?) bekymrar ingen, trots att att ropen dagligen skalla om mer pengar till både vård, skola och omsorg.

Låt oss vända lite på kuttingen. Redan idag bygger kommunen en simhall med en hiskelig prislapp på en dryg halv miljard. Bostadsbristen är jättestor och våra unga har inte råd att flytta hemifrån för det finns inga lägenheter.

Lärarbristen plågar Kungsbacka, precis som många andra kommuner. Enda sättet att locka utbildade lärare att stanna här är med lön. Alltså, pengar. Exakt samma gäller för vården, där äldreomsorgen har svårt att hitta folk som vill jobba.

Bättre då kanske att satsa på dessa viktiga välfärdsarbetare, än en jättearena med en massa lull lull. (måste det verkligen finnas en restaurang med rättigheter på arenan, till exempel? För vem då? Så att idrottens unga ska lära sig att alkohol och idrott hör ihop? Eller?)

Nej, backa bandet och skrota arenaplanerna och lägg i stället pengarna där de verkligen behövs. Idrotten kostar redan idag orimliga pengar i samhället, jag tänker till exempel på polisbevakningen i samband med alla högriskmatcher i fotboll. I alla fall jag har ingen lust att betala högre skatt bara för att några idrottsklubbar i lilla Kungsbacka, med alldeles för storvulna planer, vill ha en ny arena att leka i.

Tack för ordet.

Arg skattebetalare

Tyck till: Vad får en ny arenahall kosta?