Skäms på er alla ni som bara tittade åt sidan

En ung tonårskille agerar medan en fullsatt buss av vuxna inte gör någonting när en 11-åring blir hotad och utsatt för rån!

Buss 732 plockade förra söndagen kl.13 upp en stökig man i Fjärås på väg in till Kungsbacka.

Min 11-åriga dotter åker bussen från Åsaskolan där jag lämnar henne och ska träffa kompisar i Kungsbacka. På bussen sätter sig denna man efter en stund bredvid henne och hotar att hon ska ge honom telefonen annars ska han slå henne. Hon skriker och knuffar ut honom i gången och börjar självklart gråta men ingen reser sig och frågar hur hon mår eller tröstar. Hon är 11 år.

En ung kille på 16 år lurar av honom ett par hållplatser senare, hans kompisar ringer polisen. Min dotters kompisar har hört av sig och de hämtar vakt på Kungsmässan som möter upp bussen på stationen med polisen.

Vi pratar 11-åringar och en 16-åring som agerar och som leder till att mannen kan gripas.

Var det inga vuxna med på bussen? var min fråga till dottern när jag kommer in på busstationen.

”Jo mamma, den var full av vuxna, men ingen tittade eller gjorde något fast jag inte kunde sluta gråta.”

Alla vuxna människor, det är vi som ska föregå med gott exempel och visa vad som är rätt och fel. Skäms på er som åkte bussen och lät en hotad 11-åring sitta med rädsla och gråt från Fjärås till Kungsbacka och tack av hela mitt hjärta till dig, killen från Åsaskolan, som också var rädd, men agerade!

Mamma från Åsa