Arkivfoto

Rondellen i Frillesås – så här gick det till

Öppet brev till Frillesborna angående Trafikverkets rondell i Frillesås.

Anledningen till detta inlägg från min sida är att jag förstår att nästan ingen i Frillesås verka begripa vad det hela handlar om, och är dåligt insatta och pålästa angående uppkomna situation.

Därför vill jag till er alla i Frillesås sanningsenligt tala om att:

– Jag har aldrig gjort någon anmälan till Trafikverket angående er nyuppsatta fyr som vissa påstår.

– Jag har heller aldrig bett Trafikverket ta bort fyren, utan faktiskt tvärtom bett dom om att låta den stå kvar. Båda ovanstående påståenden från mig kan Tomas Bergbom på Trafikverket bekräfta.

Som framgår av artikel i Kungsbacka-Posten försökte jag för två år sedan få till en finare rondell i Åsa, men fick blankt nej av Trafikverket, vilket jag respekterade. Men då jag av en händelse nu i sommar fick se en kopia av mitt förslag i er rondell ställde jag mig frågan, hur var detta möjligt, då jag visste att Trafikverket ”ägde” rondellerna i både Frillesås och Åsa, och sagt nej till mig och mitt förslag. Jag kontaktade då Trafikverket som direkt sa till mig att detta kan inte vara sant men de lovade att kontrollera sanningshalten och inom sex veckor återkomma. När dom återkom för en dryg vecka sedan, kunde jag inte tro att deras svar var sant när dom informerade mig om att dom inte hade med fyren att göra, och att den omgående skulle bort ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Att ”någon/några” utan tillstånd vågat sätta upp en fyr på annans mark var för mig svårt att förstå, och vem skulle bära ansvaret vid en eventuell olycka? Att inte höra av sig till Trafikverket om vad som är möjligt eller inte möjligt, som jag gjorde två år tidigare, är för mig obegripligt. Hade dom gått den ”lagliga” vägen hade denna situation aldrig uppstått.

Till sist vill jag ändå avsluta med att ni skall var glada över er rondell i Frillesås, även utan fyren. Den ser betydligt trevligare ut än våran gräsplätt i Åsa.

Anders Falck, Åsa

Relaterade artiklar
Fler artiklar