Regeringen straffar Kungsbacka!

Migrationsverket tvingar Kungsbacka att 2018 ta emot 293 nyanlända medan övriga hallandskommuner tillsammans bara skall ta emot 289. Kungsbacka skall alltså skaffa bostäder åt hälften av alla nyanlända i Halland trots att Kungsbacka bara har en fjärdedel av länets folkmängd. För 2017 var motsvarande siffror 319 för Kungsbacka och 497 för övriga Halland.

Att Kungsbacka kommun inte har bostäder ens åt ”vanliga” bostadssökande struntar Migrations­verket och regeringen i. Det är till och med så att landshövdingen, regeringens förlängda arm i Halland, låter meddela kommunens företrädare att ”det är bättre att de nyanlända bor i sovsalar i fritidsgårdar i Kungsbacka än att de bor i riktiga bostäder i andra kommuner”.

De stora förlorarna i regeringens och Migrationsverkets cyniska spel är naturligtvis de nyanlända, som flyttas från fungerande förläggningar till sovsalar i Kungsbacka.

Kungsbacka skall alltså straffas! Straffas för vad? Straffas för att så många vill flytta hit så att vi haft bostadsbrist i många år? Eller är det helt enkelt så att Kungsbackaborna skall straffas för att de röstat borgerligt i alla år och att det sticker i ögonen på den socialdemokratiska regeringen och att man därför pressar fram orimliga beslut?

Finns det egentligen något bättre skäl för att rösta bort regeringen i höst?

Franklin Eck (M)

Släp