x

Öppet brev till Harrys

”Lördagen 13 januari gästas vi av Björn Rosenström & Det Jävla Bandet! Med sina unika texter och melodier har han tagit sig in i svenska folkets medvetenhet och hjärtan.”

Så skrev ni om lördagens spelning, och vi har några frågor till er. 

Vi undrar vilka av Rosenströms texter som tagit sig in i svenska folkets hjärtan? Vilka texter är det ni med stolthet spelade i lördags? Vi läste texterna från Rosenströms mest spelade låtar. 

”Gunilla, jag mår illa, jag orkar inte gömma mig för dig. Att du blev så äckligt slemmig, hur kan det komma sig? Kom igen Gunilla, lägg på ett kol, du måste ligga i, annars tror dom att du är bi och det vill inte vi. Gunilla, din gorilla, ta dig hem till djungeln där du bor. Och låt elefanter på dig trampa, din slampa.” 

”Hej, hej, en kvinnas nej är inte alltid ett nej.” 

”Vi är pojkarna som busar, med flickornas som musar. Trumpeten känns så len, mellan era ben.” 

”Ragnar är översexuell, sexuell. Han är kåt som ett djur, han får sitta i bur. Han vill våldta och antasta allt som han ser, och när hon gjort det så ber han om mer.” 

”Ett, ett, kuken som ett spett uti Brittas fitta, kom får ni titta.” 

Rosenströms sjunger om hur kvinnor är slampor, hur ett nej inte är ett nej och hur män vill våldta allt de ser. Som ett av Kungsbackas största uteställen tycker ni att Rosenström med sina folkkära unika texter ska få uppträda. Varför? 

Hur våldtäktskultur, sexism och kvinnoförakt kan göra att en artist tar sig in i våra medvetande och hjärtan är bortom vårt förstånd. Förklara gärna hur det går ihop! 

Tack på förhand! 

Emma och Filippa 

Fotnot: Kungsbacka-Posten har gett företrädare för restaurang Harrys i Kungsbacka möjlighet att komma med en replik på insändaren ovan. De har dock avböjt att kommentera.

Relaterade artiklar
Fler artiklar