Ja du Hjelte (S), vart ska kritiken riktas?

Jag har noga följt reaktionerna efter Lärarförbundets skolranking och har full respekt för att den låga lärartätheten får uppmärksamhet, även om ”högerstyret” ökar i rankingen vad gäller resurser till skolan. Men när du för Socialdemokraternas räkning försöker åka snålskjuts på fackets kampanj och plocka billiga politiska poäng under parollen ”skyll inte på oss, det är borgarnas fel” kan jag inte låta bli att svara.

S agerar i nämnden på samma villkor som övriga partier och tar till och med plats i presidiet med en andra vice ordförande, ändå lyser era egna förslag och lösningar med sin frånvaro. Har ni helt abdikerat för alliansstyret? Och har ni då rätt att skylla ifrån er när ni sitter tysta på mötena? Vad det verkligen vad era väljare förväntade sig när de röstade på er?

Att påstå att ni inte bär en del av ansvaret och inte har någon makt att påverka ligger långt från sanningen, till exempel fick S igenom samtliga punkter från sitt måldokument för 2019. Som jag sagt tidigare, jag arbetar för en så bra skola som möjligt, vi har ingen dold agenda och välkomnar (som exemplet ovan visar) bra förslag, oavsett partifärg.

Så Jonas, gör demokratin en avgörande tjänst och ta ansvar för ditt jobb som politiker i opposition.

Axel Storckenfeldt (M) Ledamot i arbetsutskottet för För- & Grundskola