Genom ett parti kan du kan påverka bäst

”Icke partibunden” tycker i sin insändare till om Centerpartiet. Det kan vara bekvämt att vara partipolitiskt obunden. Du kan gnälla på alla politiska beslut och alla politiker. Om du dessutom gör det anonymt så slipper du ta något som helst ansvar för dina påståenden.

Men om du är politiskt intresserad och vill vara med och utveckla vårt samhälle på riktigt så är engagemang i ett etablerat politiskt parti ett av de bästa sätten att påverka. Du kommer med all säkerhet inte hitta ett parti vars åsikter du står bakom till 100 procent.

Du får helt enkelt välja ett parti vars idéer och förslag ligger någorlunda i linje med vad du tycker. Åsiktsspannet i alla partier är ganska brett och partiets politik bestäms i demokratisk ordning i olika interna forum.

Politik är förhandlingar och kompromisser både inom partier och i folkvalda församlingar. Alla blir sällan helt nöjda.

Själv tröttnade jag för fem år sedan på det eviga klagandet på politiker och tillståndet i landet. Jag beslöt mig för att istället aktivt delta i det politiska livet, att påverka och försöka dra mitt strå till stacken.

En viktig drivkraft för mig är att vara med att bygga ett ännu bättre samhälle för våra barn och kommande generationer. Jag gick från att vara partipolitiskt obunden till att bli medlem i Centerpartiet.

Centerpartiet står för det jag anser är viktigast för framtiden; hållbar tillväxt för hela Sverige, frihet för individen och medmänsklighet. Vilket parti väljer du för ditt engagemang?

Peter Lundin, Centerpartiet