Försök hålla dig till korrekta fakta, Renée Sylvan (S)

Svar till Renée Sylvan (S): ”Hur viktigt är det att ha fria parkeringar”

Som Centerpartist och del av Alliansen som du riktar din kritik mot, känner jag mig tvungen att svara på din delvis felaktiga insändare.

Du skriver att ni vill ha fria busskort till de som går på gymnasiet. De får redan fria busskort som gäller på vardagar kl 07-22, för att kunna åka till skolan och fritidsaktiviteter. Sen 2017 får även de som går i åk 6 till och med 2:an i gymnasiet sommarbusskort så de kan åka fritt under sommaren. Nu i år 2018 ansåg visst även regeringen att det var bra och stöttade det ekonomiskt.

Ni i Socialdemokraterna ville ha fria parkeringar på nätterna samt på söndagarna i staden, så blev även beslutat. Är ni emot de fria parkeringarna nu? Vi minskade även den fria tiden i centrum från 2h till 1h, samt att resten av staden fick 1h fri parkering. Vilket gör till exempel att föräldrar som är på barnens träningar på Inlag nu kan stå där 1h gratis.

Det är något som vi i Centerpartiet uppskattar, eftersom vi vill gynna fritidsaktiviteter och idrottsföreningarna. Det gör även att fler förhoppningsvis väljer att parkera på andra ställen i staden än just i Innerstadens centrala delar. Summerat, vissa fria parkeringar vill ni ha och de är genomförda, fria busskort har vi delvis, och helt fria parkeringar har vi inte infört. Så försök att hålla dig till mer korrekt fakta om du vill klaga på mig och mina Alliansvänner, tack!

Anders Eriksson (C)

Kommunfullmäktigekandidat och ersättare i Tekniska nämnden.

Läs Renée Sylvans insändare här: Hur viktigt är det att ha fria parkeringar?