En rejäl offside, Kungsbacka kommun

För att vara onside i fotboll måste man tänka strategiskt och vara i rätt position när passningen slås. Annars hamnar man i offside och deltar inte i spelet. Det är precis så som Kungsbacka kommun nu har hamnat – i en rejäl offside! Att tänka strategiskt och framåt och vara onside verkar inte vara kommunens starka sida.

För många år sedan hörde jag ett föredrag där man presenterade den unika KDFF-satsningen som skulle ge ett framgångsrikt fotbollslag. Och nu – många år senare – är målet nått och vi kan glädja oss åt att ha ett allsvenskt fotbollslag i Kungsbacka! En strålande prestation!

För mig kom det därför inte som en överraskning med framgången och avancemanget till allsvenskan – men tydligen för Kungsbacka kommun! Jag hade verkligen sett fram emot att se allsvenska hemmamatcher på Tingbergsvallen.  Nu blir förmodligen Varberg hemmaarena för KDFF – åtminstone en del av säsongen. Där finns tydligen både kapacitet och tillräckligt ljus för TV-sända matcher.

För en lekman verkar problemen att få till stånd en godkänd hemmaarena inte oöverstigliga. Visst måste Hallands näst största kommun kunna fixa detta. Inget fel med Varberg men det är ju Kungsbacka som ska sättas på den allsvenska fotbollskartan och inte Varberg. Det här är ju ett gyllene tillfälle att göra Kungsbacka (ännu mera) känt i Sverige och att ge stöd och support för vårt fantastiska KDFF.

Med lite mer engagemang, tillmötesgående och välvilja från kommunens sida måste det vara fullt möjligt att hemmapremiären sker i Kungsbacka och ingen annanstans.

Därför: Gör om – gör rätt i kommunen och se till att vara onside och delta offensivt i spelet. Det vinner både KDFF och kommunen på!

Ingemar Nordieng