Den bruna kiosken på torget engagerar. Foto: Tobias Sandblom

Gôrfräcka eller jättefula?

Husen på torget i Kungsbacka fortsätter väcka reaktioner. Här ytterligare några med anledning av artikeln i lördagens Kungsbacka-Posten.

Kiosken på torget får folk att se rött

 

De är görfräcka

Om ni undrar vad vi tycker om dom bruna husen på torget kan jag säga att dom är gôrfräcka! Alltid gillat dom och särskilt nu i juletider då dom ser ut som pepparkakshus! Förstår inte varför folk gått bananas?

Carina Tjärnlund

 

Lådan ska bort

Hur är det möjligt att Tullen får lov att ta utsikten och kvällssolen från en konkurrent. Låt dom tävla om gästerna på lika villkor. Dom kan väl placera den fula lådan framför sin egen uteservering om den nu ska finnas kvar!

Förbipasserande

 

En prydnad för torget

Jag tycker de två bruna husen är prydnader för torgen. De harmonierar med resterande bebyggelse till formen, särskilt det nya Tullenhuset. Liknar små monopolhus.

Skulle faktiskt vara kul om det var några fler liknande hus på torget, kanske i andra färger, typ gul, grön o röd. Eller ett i glas eller såsom arkitekten tänkt med perforerad fasad som glittrar. Ett litet större hus också kanske. En liten by med olika verksamheter i. Skulle vara mysigt och fint.

De som inte gillar husen tillhör vad jag förstår en äldre generation, en sort som inte gillar vare sig Västlänk eller något annorlunda/framåtskridande i samhället.

Magnus Ekman

 

Flytta inte – riv!

Jag tycker det är stor skam att denna fula byggnad står  mitt i denna vackra stad. Flytta den inte, riv den, den gör sig inte någon stans! Är det flata politiker som gör att den står kvar?

Anders Nyberg

 

”Den är och förblir felplacerad”

Kungsbackabornas insamlingen gav många synpunkter på det ombyggda torget. I rangordning var det

Kiosken skall flyttas till annan plats eller rivas.

Båda byggnaderna skall byggas om så att de ger det arkitektoniska lyft och dragningskraft som var upprustningsprogrammets avsikt.

Hur mycket vi än förändrar eller utsmyckar kiosken där den ligger nu, så hjälper inte detta. Den är och förblir felplacerad. Nuvarande hyresgäst, Kim Shek, har tankar och idéer om att glasa in uteserveringen. Detta låter spännande.

Ett förslag till att lösa många problem är att flytta kiosken till där handikapparkeringen ligger i dag. Flytta dessa parkeringar till andra sidan torget, vid toaletterna. På ytan nuvarande P-utfart till Storgatan skapar man en ny parkering och ny utfart. På den resterande ytan mellan nya P-utfarten-Storgatan och parkeringens inre träd rad och Södra Torggatan placeras kiosken där man tycker den passar bäst in i stadsbilden, samt skapar en uteservering med eller utan inglasning.

Roger Larsson

 

Tyck till: Skriv en insändare och säg vad du tycker om det bruna huset.

Relaterade artiklar
Fler artiklar