Brev till staden Kungsbacka

Våldtäkter, misshandlade hundar, skjutningar, stenkastning och en upphittad nyckel som återfås mot beskrivning. 

Kungsbacka irl och Kungsbacka på sociala medier är två olika städer. Den ena är en stad där vi kommer samman när vi behöver stötta en familj som har det kämpigt. Den andra är en stad där polarisering och hat växer sig starka. 

Vilken av dessa städer bor du i? Vilken stad väljer du att representera? Den som föder liv, eller den som sprider hat? Om bilden av Kungsbacka ska baseras på sociala medier, så har vi onormalt många överfallsvåldtäkter. Så pass många att vi antingen måste ta hjälp, eller fundera på om det verkligen är sanning. Våldtäkter och överfall där förövaren alltid beskrivs som ”man med utländsk härkomst” och offret är sverigevän. Det framställs därmed som ett övergrepp på allt som är Sverige. Vi ger oss ut på gatorna och erbjuder självförsvarskurser och vi skapar en sammanslutning runt ett hot som inte existerade från början. Det som inte var ett övergrepp tidigare, blir nu till ett övergrepp på demokratin. Du har precis blivit polariserad och dessutom för en god sak. Så enkelt var det.

För vem kan argumentera mot en våldtäkt, särskilt när det utförts av en man med utländsk härkomst. Du som är förnuftig och kan läsa mellan raderna i de postade inläggen och polisens kommentarer, du har redan listat ut det hela. Ni andra blev offer för en trend som vuxit sig starkare inte bara i Kungsbacka. Ni kan välja att fortsätta vara offer eller så väljer ni att stå upp för Kungsbacka. Det sker hemska saker i vårt land, så även i Kungsbacka, jag om någon vet det. Det kommer dock alltid att vara svårare att påvisa vad som inte har hänt, än vad som faktiskt har hänt. Att en nyckel har hittats kan vi enkelt se, att en nyckel inte har hittats, är däremot svårare. Vid den sistnämnda måste vi dra egna slutsatser och det är alltid svårare än när någon ger oss en förklaring. De egna slutsatserna är blir nyckeln till den stad du väljer att bo i. 

Vän av demokrati