Behåll Toni Johansson i Aranäs

Hk Aranäs, en stor del av Kungsbackas sportliv, klubben där jag spelat handboll i över tio år, en klubb jag aldrig skulle gå emot, en klubb som alltid legat och alltid kommer ligga nära om hjärtat. Så vad har fått mig att reagera?

Vi är helt enkelt för ”hemma-kära”, vad exakt menar jag med detta? Jo i veckan gjordes det klart att Jerry Hallbäck återvänder till posten som herrtränare inför säsongen 20/21, inget jag ser som negativt men detta betyder att Toni Johansson behöver lämna, något jag ser som en stor förlust. Toni är en ung tränare i sina bästa år, han utvecklar spelare på alla plan, äldre som yngre och hans ”alla börjar på samma villkor” är en inspiration. Att Jerry återvänder kunde man nästan gissa sig till efter att han inte fick förlängt i Ystad. Jerry är en riktigt duktig tränare med mycket erfarenhet, jag säger absolut inget ont om honom men Toni är speciell. Han sticker ut från den mängd tränare man träffat på under sina plus tio år som handbollsspelare. Jag kan bara tala för mig själv vilken enorm utveckling jag fått de senaste tre åren allt tack vare Toni Johanssons coachning och hans engagemang i den så stora ungdomsverksamhet Aranäs bedriver.

De som läser tidningen har även sett att Toni är efterfrågad, hans telefon får nog telefonsamtal dagligen om nya jobberbjudanden. Bara det visar på vilken kompetens han besitter, något vi i Aranäs bör försöka behålla. Han var med i starten kring Aranäs vision 2023 men får inte möjligheten att avsluta den? Att detta är den tuffa tränarbranschen är en sak, tränare kommer och går men att inte ge fortsatt förtroende till en ung och nytänkande tränare med stort inflytande känns som ett fel val i mina ögon. Kan vi på något sätt behålla Toni Johansson inom klubben skulle det vara de bästa möjliga utfall av denna situation. För jag vet att ungdomarna i klubben uppskattar honom och hans unika tränarstil, jag vet att Aranäs uppskattar honom, för jag är en av de ungdomar i Aranäs som utan Toni aldrig skulle vara där jag är idag. Jag vill göra allt i min makt för att behålla honom inom klubben. Ge fler ungdomar chansen att få den utveckling jag fått under de senaste tre åren.

Tack, Toni Johansson!

Handbollsspelare i Aranäs