Arkivfoto: Stefan Bjarnefors

Använd ringklockan på cykeln!

Denna insändare är riktad till ALLA de cyklister som cyklar på trottoarer avsedda för både gående och cyklande. Vet hut att inte använda ringklocka vid ”omkörning”.

Idag var jag ute med mina båda små hundar som jag alltid har kopplade. Vi kommer i backen på Forsvägen och jag går till höger på trottoaren, efter en stund skall vi över Forsvägen och som de flesta vet går hundar inte helt jämsides, de vet att vi skall över och viker av till vänster sida på trottoaren. HJÄLP!!! I hög fart kommer en cyklist farande nerför backen, om jag inte varit snabb och dragit i kopplen och hoppat åt sidan hade både hundar, cyklist och antagligen jag själv skadats. Hade denne manlige cyklist haft vett på att använda ringklocka eller om han nu inte hade någon ”hojtat” till så jag hört att någon kom bakifrån hade jag ju blivit uppmärksammad, men nej inte ett ljud hördes. Jag har inte ögon i nacken!!! Vet hut Ni cyklister som varken använder ringklocka eller sträck ut handen för att visa om Ni skall till höger eller vänster.

Kan Ni inte visa denna hänsyn önskar jag att Ni råkar köra omkull så kanske Ni får klart för Er hur viktigt det är att visa hänsyn. Nästa gång kan det vara någon med nedsatt syn eller ingen syn alls, i värsta fall även en hörselskadad så tänk på detta när Ni skall köra om någon, ta det LUGNT!!! Har Ni bråttom, använd körbanan. 

Ni verkar ju inte behöva någon hjälm… 

Agnetha Ernegård   

Relaterade artiklar
Fler artiklar