Så vårdar du din bil för högre andrahandsvärde

Att regelbundet rekonda bilen ger längre hållbarhet och är ett sätt att återställa bilen i ett nyare skick inför en försäljning eller för eget bruk.

– Denna årstiden är det extra viktigt att tvätta bilen ofta. Salt, tjära och grövre sot sätter sig hårt, säger Sasan Mohideen på Kungsbacka biltvätt & rekond.

Sasan startade företaget för snart fem år sedan tillsammans med sin brorson Allan. De har en stor passion för bilvård och gillar mötet med människor och vårdar även sina kundrelationer.

– Det ska vara trevligt, bekvämt och tryggt att komma hit. Vi ger professionell rådgivning, är hjälpsamma och ärliga med våra kunder, säger Allan Mohideen.

– Vårt fokus är en kombination av snabb service utan att för den skull rucka på kvalitet. Vi får mycket god feedback från våra kunder och det motiverar oss att hålla hög nivå på våra tjänster. Vi är sammanlagt fem i personalstyrkan och alla är drivna med stort engagemang för verksamheten, fortsätter Sasan.

De rekommenderar att man under vintertid tvättar sin bil en gång var tionde dag ungefär, sommartid räcker det en gång varannan vecka.

– Tvättningen är det viktigaste för att hålla bilen i gott skick. Men tänk på miljön i första hand, tvättning och avspolning måste ske på ett godkänt ställe. Skaffa bra utrustning och tvätta alltid med rena trasor och svampar. Gör en större rekond en gång om året, då blir också det övriga underhållet lättare, säger Allan.

I en stor rekond hos Kungsbacka biltvätt & rekond ingår en grov tvätt för att få bort tjära och salt, en polering för att ta bort smårepor och oxidation, man återställer lacken och efterbehandlar den samt vaxar. När det gäller lackskydd kan man välja mellan hårdvax eller keramisk lackkonservering. Insidan städas och textilier eller skinn rengörs och smörjs. Det ingår även en motortvätt.

– Man kan välja hela paketet eller bara några av stegen, vi gör alltid en noggrann besiktning av bilens skick och kommer med tips och råd, säger Sasan.

De hjälper även till med däckbyte, där kan man också välja ett helt paket som innebär bytet och lufttrycksmätning, tvätt av alla däck, både vinter- och sommardäcken, samt en tvätt av hela bilen som också inkluderar alla trösklar runt om.

– Vi vårdar våra kunders bilar som om de vore våra egna. Det är fantastiskt roligt att driva verksamhet i Kungsbacka, det är en familjär stämning och många kunder rekommenderar

oss vidare till vänner och bekanta. Vi har drop in på alla våra tjänster och säger aldrig nej till någon. Vi är väldigt flexibla, säger Allan.

Detta ingår i rekond diamant

Asfaltsborttagning

Handtvätt Schampovax

Fälgtvätt

Rengöring av dörrfalsar

Dammsugning

Tvätt av plastmattor

Luftrengöring av plastytor

Fönsterputs

Underspolning

Rubbing & polering

Maskinvaxning

Smörjning av plastytor

Däckglans

Motortvätt

Kontakt 

Följ oss på Facebook! Här hittar du nyheter och erbjudanden!

Öppet: Måndag–Fredag 08:30–18:00

Lördag–Söndag: 10:00–17:00

www.kbabilrekond.se

Kabelgatan 16, 434 37 Kungsbacka

info@kbabilrekond.se

Tel: 0300-10 100