Så får du till egentid

Dagens samhälle präglas av att mycket skall gå snabbt. Vi som människor skall delta i mycket och vi vill också gärna vara uppdaterade. FOMO eller fear of missing out (rädslan att missa information) är ett utbrett begrepp. Men hur skall man hantera allt detta?

Något som många forskare framhåller vikten av är att få tid till egen reflektion. Detta för att sedan till exempel kunna finnas till hands för andra människor. Man behöver så att säga fylla på sina egna batterier för att kunna ge energi vidare. Men hur skall man göra för att få till detta?

Ett sätt kan vara att hitta korta stunder under veckan som man faktiskt avsätter till att göra något som bara är till för en själv. Det kan handla om att läsa en favorittidning, få möjlighet att läsa ett kapitel i en bok utan att störas, ta en promenad eller lyssna till en podd. Det gäller att inte bara göra plats åt detta, utan det kanske till och med krävs att man lägger till det i sin kalender för att visa att det är lika viktigt som till exempel ett jobbmöte. Många kanske säger att detta är helt omöjligt att göra. Men om man tycker så, kanske det är än viktigare att göra eftersom egentiden då kanske helt saknas i ens liv.

Ett tips för att få till en stund av avslappning och få rum för dina egna tankar och reflektioner är Bönepodden. Varje fredag publiceras ett nytt avsnitt.

Om du vill veta mer om Svenska kyrkan i Åsa och Frillesås med omnejd kan du gå in på www.svenskakyrkan.se/loftadalen. Där hittar du information om bland annat bröllop, dop och barnverksamheter bland mycket annat.