Onsala BK – så mycket mer än fotboll!

 Med Vision Hej Onsala vill klubben skapa en ökad gemenskap och minska främlingskapet.

– Det handlar om så mycket mer än fotboll, det handlar om att vi bryr oss om varandra, om att lära känna nya människor och om att öka trivseln och tryggheten för oss alla som valt att bo just här. Med Vision Hej Onsala ska vi nå fler, säger Johan Gometz, ordförande i Onsala BK.

Onsala BK är Hallands största fotbollsklubb med drygt 1 000 spelare, från barn i fotbollsskolan upp till seniorer. Damlaget ligger i division 1 och herrarna i division 3.

– Vi erbjuder en bra verksamhet och har många personer med intresse för fotboll i vårt upptagningsområde. Vi är en breddförening och A-lagen är bra förebilder för våra ungdomar.

Det finns ett tydligt utvecklingsfokus även i A-lagen och en förlåtande kultur där det är tillåtet att misslyckas. Utveckling är klubbens mantra och ska genomsyra både ungdomslagen och seniorlagen, säger Johan Gometz.

Vision Hej Onsala vänder sig till alla som bor i Onsala, man vill locka fler spelare att delta och fler föräldrar och företag att stödja verksamheten genom att belysa klubbens roll även på ett socialt plan.

– Ökad gemenskap ger minskat främlingskap. En äldre kompis som hejar på skolbussen, en high five från killen i åttan när jag börjar högstadiet, en ny bekantskap att småprata med i kön på Hemköp eller en augustihelg på luftmadrass med nya vänner börjar ofta med att vi lär känna varandra nere på Rydets Idrottsplats, säger Johan Gometz.

Att som idrottsförening också ta ett socialt ansvar för ungdomarna ser Onsala BK som en självklarhet. Sedan gör det ju inget att man får röra på sig, må bra och ha roligt.

– Med konceptet Vision Hej Onsala vill vi egentligen formulera det vi redan gör och att vi har en fantastisk verksamhet som är viktig i samhället. Vi har också en målsättning att utöka vår verksamhet och även fungera mer som en fritidsgård där man ska kunna träffas både före och efter träningen och umgås, göra läxor och utvecklas till trygga, sociala människor. Vi jobbar idag nästan helt ideellt och vi skulle behöva mer personal, vi hoppas på mer stöd och resurser för att kunna ta denna delen av vår verksamhet vidare.

På agendan står invigningen av det nya klubbhuset. På nationaldagen 6 juni blir det en kändismatch mellan gamla OBK-stjärnor och Blåvita legender.

– Vi hoppas på stor uppslutning till detta event. Vi har fått en enormt fin klubbstuga med nya omklädningsrum, stort samlingsrum, konferensrum, rehabrum, kansli och kök. Vi har också ny teknik i form av touchscreens där vi kan jobba med video inför träning och match, det är roligt och unikt.

En annan höjdpunkt för klubben är den årliga Eskilscupen i Helsingborg första helgen i augusti.

– Det är tradition för klubben att åka dit med alla våra lag. Resan har blivit väldigt populär och under den helgen känns Onsala helt öde. Många åker fortfarande med även efter att ungarna slutat spela, avslutar Johan Gometz.

Vision Hej Onsala:

» Istället för mobbing – sammanhållning över åldersgränser

» Istället för utslagning – gemenskap och respekt för varandra

» Istället för stillasittande – pulshöjande fysisk aktivitet minst 4 timmar per vecka

» Istället för ensamhet – laget före jaget, på och utanför fotbollsplan

» Istället för droger – tydligt ställningstagande och utbildning för en sund livsstil

» Istället för att ha tråkigt – skratta tillsammans, vinna och förlora som ett lag

» Istället för skadegörelse – träning och andra aktiviteter med laget och föreningen

Kontakt

www.onsalabk.se

Gathes Väg 110, 439 36 Onsala

0300-617 08

info@onsalabk.se