Heja fram Sverige på Kungsbacka torg

Sugen på att se Matchen på lördag tillsammans med en mängd andra Kungsbackabor? Nu finns chansen. En storbildsskärm ska samla massorna på torget.

När Sverige i tisdags slog ut Schweiz i åttondelsfinalen spontanfylldes torget i Kungsbacka av stora mängder fotbollsfans. Många undrade: varför har vi ingen storbildsskärm mitt på torget?

Kommunen gör nu slag i saken, rätar ut det frågetecknet och visar kvartsfinalen mellan Sverige och England på en storbildsskärm.

– Det är tack vare ett gott samarbete mellan lokala fastighetsägare, företagare och Kungsbacka kommun som gör att vi har möjlighet att genomföra detta på torget. Vi hoppas att det kommer att bli en riktigt härlig fotbollsfest, säger Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

På lördag kan alla sugna njuta av matchen mellan Sverige och England på en 5×3 meter bred skärm. Arrangören Aktivitetshyra har fått agera snabbt eftersom efterfrågan på skärmar har varit hög.

Evenemanget är öppet för alla och både barn och vuxna är välkomna. Det är självklart ett alkoholfritt evenemang, understryker kommunen.

Aktivitetshyra drar igång Äventyr på torget med hoppborg redan klockan 12.00 och under dagen kommer skärmen att riggas för att allt ska vara redo inför matchstarten kl 16.00.

Arrangörerna uppmanar folk att ta med en egen stol eftersom det finns få sittplatser. Solskydd och alkoholfri vätska rekommenderas också. Dessutom uppmanas den fotbollsintresserade menigheten att promenera, cykla eller åka kollektivt och låta bilen stanna hemma.

Dag Fransson

redaktion@kungsbackaposten.se