Kungsbacka-Posten
Tisdag, 20 mars 2018
Flickan fick hårda ord mot sig och gick inte till skolan efter det att det framkommit att hon var med på sexfilmen som spreds på nätet. Bilden är arrangerad. Arkivfoto: Tobias Sandblom

Får betala dyrt för sexfilm

Pojkarna filmade när kompisarna hade samlag – och la ut filmen på nätet. Nu döms de av tingsrätten. En av pojkarna tvingas betala drygt 50 000 kronor i skadestånd till flickan.

När kompisgänget träffades för att festa skedde det i en stuga. Två i gruppen bestämde sig för att ha sex. Vad de inte visste var att de blev filmade av två andra. En av pojkarna spred sedan filmklippet på nätet.

Flickan i klippet blev hårt ansatt och kallades för nedsättande saker som ”porris” och ”hora” i skolkorridoren.

Nu döms tre av pojkarna, som alla är i gymnasieåldern. Tingsrätten anser det inte troligt att de skulle återfalla i brott.

Den ena pojken som filmade tog bort klippet från sin telefon ganska omgående, vilket tingsrätten tar hänsyn till i domen. Han döms för kränkande fotografering till 1 500 kronor i böter och 5 000 kronor i skadestånd.

Pojke nummer två, som kallade flickan för nedsättande saker, döms till ungdomstjänst i 30 timmar. För en vuxen motsvarar det en månads fängelse. Han ska även betala 15 000 kronor i skadestånd för upprepade kränkningar.

Den tredje pojken, som både filmade och spred filmen på nätet, döms till ungdomstjänst i 35 timmar. Det hade inneburit tre månaders fängelse för en vuxen. Han ska även betala 50 000 i skadestånd till flickan.

Läs även: Kompisarnas sexfilm slutar i rätten

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar